Size bir telefon kadar yakınız
0507 098 70 18
Dil Seçin
tren

Çekişmeli Boşanma Davası

19.01.2019
Çekişmeli Boşanma Davası

Çekişmeli Boşanma Davası

Çekişmeli Boşanma Davası nedir diyecek olursak, anlaşmalı boşanma davasının dışında kalan bütün boşanma türlerine verilen isimdir. Bu boşanma türü eşlerin anlaşamadığı noktada yollarını ayırmak istemesi ama tek taraflı olarak veya iki tarafında ayrılmak istemesi ancak mal paylaşımı konusunda anlaşamadığı noktalarda, evliliklerinin süresinin bir yılı doldurmamış olması durumunda, nafaka,velayet gibi anlaşmanın olmadığı noktada çekişmeli boşanma davası açılmaktadır.

Çekişmeli Boşanma Davası Nasıl Açılmalıdır ?

Çekişmeli boşanma davası,çiftlerden birinin “boşanma dilekçesi” ve “dilekçede yer alacak delilleri” bir dosya olarak hazırlayarak mahkemeye sunmasından sonra açılmaktadır.Bu tarz dosya türlerinde sıkı kurallar uygulandığı için Aile Hukuku Avukatı tarafından açılarak dikkatli bir şekilde yürütülmesi önemlidir, aynı zamanda davada herhangi bir mal kaybı,zarar yaşamadan sonuçlanabilmesi için profesyonel yardım almanız büyük önem arz etmektedir.

Çekişmeli Boşanma Dilekçesi Nasıl Hazırlanır ?

Çekişmeli boşanma dilekçesi, boşanma sebebi, kişinin özel durumu, talepleri,delillerine göre kişilere ve davalara özel olarak hazırlanmasından kayaklı standart bir örnek hakkında konuşmak zor olacaktır.O yüzden bu dilekçeyi mutlaka bir aile hukuku avukatı tarafından hazırlanması davada izlenecek yola göre hususların belirlenmesi oldukça önemlidir.

Çekişmeli Boşanma Ne Kadar Sürer ?

Çok sık karşılaştığımız sorulardan bir tanesi olan “Çekişmeli boşanma kaç duruşmada biter ” biraz öncede yukarıda belirttiğim gibi davanın nasıl açıldığı, delillerin neler olduğu, uyuşmazlığın zorluğuna ve davanın yerine göre değişmektedir. boşanma avukatı olarak, büyük illerden ziyade bu tarz duruşmalar mahkemelerin yoğunluğuna göre belirlenmektedir. Fakat ortalama olarak kişilerin dört ay içinde duruşmaya çıkması ve ilk duruşma sonunda altı ila sekiz ay içinde tamamen sonuçlanması mümkün diyebiliriz. Ama buradaki en büyük nokta, dava sürecindeki delillerdir. Bazı durumlarda keşif ve bilirkişi incelemesi istene bilmektedir ( Her davada değil ).Sonuç olarak boşanma sebebi , dosyanın içeriği, deliller çekişmeli boşanma davasının ne kadar süreceğini belirlemektedir.

Taraflar Davaya Katılmak Zorunda mıdır ?

Hayır, Anlaşmalı Boşanma Davaları‘nın aksine bu tarz davalara kişilerin katılma zorunluluğu yoktur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bize Ulaşın